zomerbanden

 

Met 'zomerbanden' worden eigenlijk de gewone personenwagenbanden bedoeld die standaard onder je auto zitten. De term zomerbanden wordt gebruikt om het verschil aan te geven tussen zomer- en winterbanden. 

ZOMERBANDEN

Feit: automobilisten besteden te weinig aan hun banden

Uit het jaarlijkse ‘Rolling Wheelonderzoek’ bij 1.500 willekeurig gekozen personenwagens blijkt dat maar liefst 9% van de auto’s ten minste één band heeft die een gevaar vormt voor de verkeersveiligheid. Dit percentage is al jaren stabiel. Terwijl er steeds meer van banden wordt gevraagd.

Harder, natter, krachtiger

We mogen in Nederland op veel wegen harder rijden dan vroeger. Daarnaast zijn er vaker dagen met extreme regenval en hebben meer auto’s een elektrische aandrijving. Deze drie ontwikkelingen stellen alsmaar hogere eisen aan banden. Banden vormen het enige contact tussen het voertuig en de weg en spelen daardoor een cruciale rol voor de verkeersveiligheid. Alleen goede banden aanschaffen is niet voldoende om veiligheid te garanderen. Het is evenzeer van belang om de gemonteerde banden in goede staat te houden. Uit het Rolling Wheelonderzoek van 2015 blijkt dat 41% van de auto’s ten minste één band heeft met onregelmatige slijtage, scheurtjes of schade. Er is dus nog veel verbetering nodig. 

Bandenbewustzijn verhogen met sociale-mediacampagne

Om automobilisten bewuster te maken van hun banden zet VACO de facebookcampagne: ‘Doedebandencheck’ in.  Het doel van deze campagne is de Nederlandse automobilisten op een luchtige manier te stimuleren om wat vaker aandacht aan de banden te besteden. En om hiermee uiteindelijk de verkeersveiligheid te verbeteren.

DE SPECIALISTEN

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent tincidunt aliquam libero, porttitor ultricies dolor fringilla ut. Integer non porttitor sem. Vivamus venenatis, dui ac semper pellentesque, erat ex fringilla justo, sit amet viverra odio arcu nec justo. Nullam sit amet posuere magna.

VRAGEN?

Stel ze gerust aan je bandenspecialist.