Auto lang stilgestaan? 
Check je banden op vlakke kanten

Flat-spotting (vlakke kanten op je band)

Veel auto’s staan tijdens de coronacrisis langdurig stil, bijvoorbeeld vanwege thuiswerken. Rijd jij wekenlang niet, of nog langer? Dan kunnen je banden een vlak / platte kant krijgen (‘flat-spotting’). De plek waar de band op de grond staat, wordt dan een klein beetje vlak in plaats van rond. Eigenaren van caravans, campers en klassieke auto’s kennen dit fenomeen als ze hun bezit uit de stalling halen.

Tips van de VACO-bandenspecialist

  • Verwacht je dat je auto lange tijd stil zal staan, voor de deur of in de garage? Pomp je banden 0,2 bar harder op dan je gewend bent, of vraag je VACO bandenspecialist om dat voor je te doen. Zo heb je minder last van flat-spotting.
  • Controleer meteen of je banden voldoende profiel hebben en of je beschadigingen ziet. Of breng een bezoek aan je VACO-bandenspecialist voor een professionele bandencheck.
  • Als je auto enkele dagen of een paar weken heeft stilgestaan, verdwijnen de vlakke kantjes op je banden automatisch als je met je auto gaat rijden. Je kunt de eerste kilometers wel trillingen voelen die je niet gewend bent, maar die verdwijnen vanzelf.
  • Als je auto langere tijd (langer dan een maand) stilstaat, loop je het risico dat de vlakke kantjes (en daarmee de trillingen) niet meer verdwijnen. Gebruik je auto daarom af en toe, dan laad je meteen de accu bij.
BandVeilig